Rusland - VTB - Studentliga

**Rusland - VTB - Studentliga**

Rusland - VTB - Studentliga er en årlig basketballturnering for studerende fra russiske universiteter. Turneringen blev grundlagt i 2016 og har til formål at fremme basketballsporten blandt unge og identificere fremtidige talenter.

Ligaen består af hold fra førende russiske universiteter, herunder Moskvas Statsuniversitet, Sankt Petersborgs Statsuniversitet og Ruslands Statsuniversitet for Fysisk Kultur, Sport, Ungdom og Turisme.

Turneringen spilles over to faser: en indledende runde og en slutspil. I indledende runde spiller holdene mod hinanden i en række kampe, og de bedste hold går videre til slutspillet. Slutspillet er et enkeltudskilningsturnering, hvor holdene konkurrerer om mesterskabet.

Rusland - VTB - Studentliga er en højt konkurrencepræget turnering, som tiltrækker de bedste unge basketballspillere i Rusland. Turneringen giver studerende en platform til at udvikle deres færdigheder og konkurrere mod andre elitehold. Den fungerer også som en rekrutteringsgrund for professionelle basketballklubber i Rusland og Europa.