Ukraine Cup Women

**Ukraines Cup for kvinder**

Ukraines Cup for kvinder er en national pokalturnering for kvindelige fodboldhold i Ukraine. Turneringen blev grundlagt i 1988 og afvikles årligt af det ukrainske fodboldforbund. Vinderen af turneringen kvalificerer sig til UEFA Women's Champions League.

**Historie**

Det første ukrainske cupmesterskab for kvinder blev afholdt i 1988 og blev vundet af Zarya Voroshylovgrad. I de tidlige år af turneringen var det ofte hold fra de største byer i Ukraine, der dominerede, herunder Dynamo Kiev, Shakhtar Donetsk og Dnepr. I de senere år er turneringen dog blevet mere konkurrencepræget, hvor flere hold uden for hovedstæderne har vundet titlen.

**Format**

Ukraines Cup for kvinder spilles i et knockout-format med en enkelt kamp i hver runde. Turneringen starter med en indledende runde, hvor hold fra de lavere divisioner deltager. Vinderne af den indledende runde går videre til hovedturneringen, som består af 16 hold. Holdene i hovedturneringen er seedet baseret på deres placering i den foregående sæson af den ukrainske kvindeliga.

**Vindere**

De mest succesfulde hold i Ukraines Cup for kvinder er Zhytlobud-1 Kharkiv og Lehenda-ShVSM Chernihiv, som hver har vundet turneringen tre gange. Den nuværende titelholder er Zhytlobud-1 Kharkiv.