Turkey University Championship

**Tyrkiet Universitetsmesterskabet i fodbold**

Tyrkiet Universitetsmesterskabet i fodbold er en årlig fodboldturnering for universitetshold i Tyrkiet. Turneringen arrangeres af Tyrkiets Universitets Sports Føderation (TÜSF).

**Format**

Turneringen spilles i et cup-format med slutspil efter gruppespil. Holdene er inddelt i grupper på fire, hvor de to bedste hold fra hver gruppe går videre til slutspillet. Slutspillet består af kvartfinaler, semifinaler og en finale.

**Historie**

Tyrkiet Universitetsmesterskabet i fodbold blev første gang afholdt i 1963. Turneringen har siden været afholdt hvert år, undtagen i 1971 og 1980.

**Vindere**

Holdet med flest sejre i Tyrkiet Universitetsmesterskabet i fodbold er Hacettepe Universitet, der har vundet turneringen 12 gange. Andre bemærkelsesværdige vindere inkluderer Istanbul Universitet, Anadolu Universitet og Gazi Universitet.

**Betydning**

Tyrkiet Universitetsmesterskabet i fodbold er en vigtig turnering i tyrkisk fodbold. Det giver universitetshold mulighed for at konkurrere på et højt niveau og udvikle deres spillere. Mange spillere, der har spillet i Tyrkiet Universitetsmesterskabet, har fortsat med at spille professionelt fodbold i Tyrkiet og i udlandet.