Cultural Penarol

Leagues Played
Copa Peru 1

Results

Copa Peru 10/09 20:25 - Cultural Penarol v Social Venus de Huacho L 0-8
**Kulturklubben Peñarol** (ofte forkortet **Peñarol**) er en uruguaysk professionel fodboldklub med base i Montevideo. Klubben blev grundlagt i 1891 og spiller sine hjemmebanekampe på Campeón del Siglo-stadion.

Peñarol er den mest succesfulde klub i uruguayansk fodboldhistorie, idet den har vundet 51 nationale mesterskaber, inklusive fem Copa Libertadores og tre Interkontinentale Cupper. Klubben er også medlem af CONMEBOL og deltager regelmæssigt i internationale konkurrencer.

Peñarols hjemmebaneuniform er gul og sort trøje, sorte shorts og sorte strømper. Klubbens emblem er et sort skjold med en gylden kant og bogstaverne "CP" for Kulturklubben Peñarol skrevet i midten.

Nogle af de mest kendte spillere, der har spillet for Peñarol, omfatter Diego Forlán, Álvaro Recoba, Ernesto Ledesma og Fernando Morena. Klubben har også produceret flere trænere, der har haft succes i både nationale og internationale konkurrencer.

Peñarol er en ikonisk klub, der er dybt forankret i uruguayansk kultur. Klubbens succes på banen og dens engagement i samfundet har gjort den til et symbol på national stolthed og en inspiration for mange.