AO Near East er et græsk basketballhold, der er baseret i Lefkosia, Cypern. Holdet spiller i den græske Basket League, den øverste række af professionel basketball i Grækenland.

AO Near East blev grundlagt i 2007 og har siden da vundet en række mesterskaber, herunder det cypriotiske mesterskab i 2014 og 2015. Holdet har også repræsenteret Cypern i internationale turneringer som FIBA EuroCup og FIBA Champions League.

AO Near Easts hjemmearena er Nicosia Municipal Sportscentre, som har en kapacitet på 6.250 tilskuere. Holdet har et stærkt lokalt engagement og en loyal fanskare.

Nuværende spillere i AO Near East omfatter:

* Dimitris Mavroeidis (GRÆ)
* Demetris Dedas (CYP)
* Marios Charalampous (CYP)
* Davion Berry (USA)
* Deondre Parks (USA)

Holdet trænes af den velkendte græske træner Nikos Linardos.

AO Near East er kendt for sit hurtige tempo og angribende spillestil. Holdet er også stærkt på hjemmebane, hvor de sjældent taber.

I den græske Basket League har AO Near East været en konsistent udfordrer til titlen i de seneste sæsoner. Holdet har kvalificeret sig flere gange til slutspillet og har også nået finalen ved flere lejligheder.

AO Near East er et af de mest succesfulde basketballhold på Cypern og fortsætter med at være en styrke i den græske Basket League.