Uganda - Super 8

**Uganda - Super 8**

Uganda Super 8 er en fodboldturnering i Uganda, der involverer de otte bedste hold fra den foregående sæson i den ugandiske Premier League. Turneringen blev grundlagt i 2019 og finder sted i begyndelsen af den nye sæson.

**Format**

De otte hold er opdelt i to grupper på fire hold. Hold i samme gruppe spiller mod hinanden én gang, og de to bedste hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne. Semifinalisterne spiller mod hinanden om en plads i finalen, hvor vinderen af Uganda Super 8 krones.

**Pris**

Vinderen af Uganda Super 8 modtager et trofæ, en pengepræmie og en plads i CAF Confederation Cup, den næstbedste klubturnering i Afrika.

**Historie**

Den første udgave af Uganda Super 8 blev afholdt i 2019, og Vipers SC vandt turneringen efter at have besejret SC Villa i finalen. Turneringen er hurtigt blevet en vigtig begivenhed i den ugandiske fodboldkalender og giver holdene en mulighed for at vinde et trofæ og kvalificere sig til international konkurrence.