ITF Qatar F5

**ITF Qatar F5 tennisturnering**

ITF Qatar F5 er en international tennisturnering for professionelle mænd, der afholdes på hardcourtbaner i Doha, Qatar. Turneringen er en del af ITF Men's Circuit og er klassificeret som en Futures-turnering. Det betyder, at kun spillere, der endnu ikke er nået til ATP's top-200, er berettigede til at deltage.

Qatar F5 har været afholdt siden 2014 og tiltrækker hvert år et konkurrencedygtigt felt af spillere fra hele verden. Turneringen giver unge spillere en mulighed for at få erfaring på det professionelle niveau og optjene point på ITF-ranglisten.

Siden 2022 har Qatari-spilleren Mubarak Shannan vundet singeltitlerne to gange i træk. Turneringen er også vært for en doublekonkurrence, hvor nogle af verdens bedste unge dobbeltspillere deltager.

ITF Qatar F5 spilles typisk i den første uge af marts hvert år. Kampene afholdes i Khalifa International Tennis and Squash Complex, som er et førsteklasses sportsanlæg i Doha. Turneringen er åben for offentligheden, og der er gratis entré til alle kampe.