Esoccer Italy Serie A

Den italienske fodboldturnering "Esoccer Serie A" er en e-sportsturnering, hvor professionelle FIFA-spillere konkurrerer om titlen som Italiens bedste FIFA-spiller. Turneringen er organiseret af FIGC (det italienske fodboldforbund) og arrangeres i samarbejde med Lega Serie A (den italienske fodboldliga).

Esoccer Serie A blev lanceret i 2019 og har siden da vokset sig til at blive en af de mest prestigefyldte e-sportsturneringer i verden. Turneringen består af to sæsoner, en forårssæson og en efterårssæson, med hver sæson kulminerende i et slutspil, hvor de bedste spillere fra den regulære sæson konkurrerer om titlen.

Holdene i Esoccer Serie A repræsenterer de 20 klubber, der spiller i Serie A, den øverste division i italiensk fodbold. Hvert hold har sin egen professionelle FIFA-spiller, der repræsenterer klubben i turneringen.

Esoccer Serie A-kampene spilles på FIFA-videospillet og transmitteres live på forskellige platforme, herunder Twitch og YouTube. Turneringen har en stor følgerskare og tiltrækker tusindvis af seere hver uge.

Vinderen af Esoccer Serie A krones som Italiens bedste FIFA-spiller og modtager et trofæ samt en pengepræmie. Turneringen giver også spillerne mulighed for at kvalificere sig til internationale e-sportsturneringer, såsom FIFA eWorld Cup.