Goteborg

Gøteborg er en hestevæddeløbsturnering, der afholdes hvert år i Gøteborg, Sverige. Turneringen er en af de mest prestigefyldte i Skandinavien og tiltrækker nogle af de bedste heste og ryttere fra hele verden.

Gøteborgturneringen blev første gang afholdt i 1948 og har siden været afholdt hvert år. Turneringen foregår på en 1.600 meter lang bane i Gøteborg Galoppbane. Banen er en af de hurtigste i Skandinavien og har været vært for nogle af de mest mindeværdige hestevæddeløb i historien.

Gøteborgturneringen består af en række løb, herunder Svenskt Derby, der er et af de mest prestigefyldte hestevæddeløb i Skandinavien. Turneringen er også vært for en række andre løb, herunder Stockholm Cup, der er et handicapløb for væddeløb, og Scandinavian Open Championship, der er et mesterskab for handicapløbere.

Gøteborgturneringen er en stor begivenhed i den svenske hestevæddeløbskalender, og den tiltrækker tusindvis af tilskuere hvert år. Turneringen er også en vigtig begivenhed for den svenske hestevæddeløbsindustri, da den giver en platform for nogle af de bedste heste og ryttere i landet til at konkurrere på internationalt plan.