FIH Nations Cup - Kvinder

**FIH Nations Cup - Kvinder**

**En global hockeyturnering for kvindelandshold**

FIH Nations Cup er en international hockeyturnering for kvindelandshold, der afholdes hvert fjerde år. Turneringen blev første gang afholdt i 2019 og er sanktioneret af Det Internationale Hockeyforbund (FIH).

**Format**

Nations Cup består af 16 hold, der er opdelt i to pools med otte hold i hver. Holdene spiller round robin-kampe mod de andre hold i deres pool. De to bedste hold fra hver pool går videre til semifinalerne, hvor vinderne mødes i finalen.

**Deltagende hold**

De deltagende hold i Nations Cup er baseret på verdensranglisten og inkluderer typisk nogle af de bedste nationer i international kvindehockey, såsom:

**Betydning**

Nations Cup er en vigtig turnering i den internationale hockeykalender. Den giver holdene en mulighed for at forberede sig til de olympiske lege og verdensmesterskaberne og for at opnå en plads i FIH Pro League, den øverste liga i international hockey.

**Historie**

Den første FIH Nations Cup for kvinder blev afholdt i Valencia, Spanien, i 2019. Australien vandt turneringen ved at besejre Spanien i finalen.