Kwibuka T20 Women

Kwibuka T20 Women er en international Twenty20 cricket-turnering for kvinder, der afholdes i Rwanda hvert år siden 2019. Turneringen er opkaldt efter Tutsi-folkemordet i 1994 og mindes ofrene for folkemordet.

Kwibuka T20 Women er en round-robin-turnering, hvor holdene spiller mod hinanden én gang. Turneringen varer typisk en uge, og vinderen er det hold, der får flest point i round-robin-runden.

Kwibuka T20 Women er en vigtig turnering for kvindekricket i Afrika. Turneringen hjælper med at udvikle spillet i regionen og giver afrikanske kvinder mulighed for at konkurrere på internationalt niveau.

Nogle af de bedste kvindelige cricketspillere i verden har deltaget i Kwibuka T20 Women, herunder Laura Wolvaardt, Lizelle Lee og Stafanie Taylor. Turneringen har også hjulpet med at udvikle unge kvindelige cricketspillere i Rwanda og andre afrikanske lande.

Kwibuka T20 Women er en vigtig begivenhed på den internationale crickettekalender. Turneringen mindes ofrene for folkemordet i Rwanda i 1994 og hjælper med at udvikle kvindekricket i Afrika.