ATP Quito Qual

ATP Quito Qual

ATP Quito Qual er en tennisturnering for mænd, der spilles på grusbaner. Turneringen er en del af ATP Challenger Tour og finder sted hvert år i Quito, Ecuador. Turneringen er en opvarmningsturnering til ATP-turneringen Ecuador Open Quito.

Turneringen blev første gang afholdt i 2015 og har siden været en populær begivenhed på ATP Challenger Tour. Turneringen har været en rugekasse for mange unge spillere, der er gået videre til at opnå succes på ATP Tour.

Kvalifikationen til ATP Quito Qual består af 32 spillere, der er opdelt i 8 grupper. Grupperne spiller en round robin-turnering, og de to bedste spillere fra hver gruppe går videre til hovedturneringen. Hovedturneringen består af 16 spillere, der er opdelt i 4 grupper. Grupperne spiller en round robin-turnering, og de to bedste spillere fra hver gruppe går videre til knockout-fasen.

ATP Quito Qual er en vigtig turnering i den ecuadorianske tenniskalender. Turneringen er en mulighed for ecuadorianske spillere til at teste deres talenter mod topspillere fra hele verden. Turneringen er også med til at popularisere tennis i Ecuador og hjælpe med at udvikle næste generation af ecuadorianske tennisspillere.