Tyskland - 2. Bundesliga - Playoff

**Tyskland - 2. Bundesliga - Playoff**

**Beskrivelse:**

Tyskland - 2. Bundesliga - Playoff er en fodboldturnering, der afholdes mellem nummer 16 fra Bundesligaen og nummer 3 fra 2. Bundesliga. Turneringen spilles over to kampe, hvor holdet, der scorer flest mål samlet, kvalificerer sig til Bundesligaen den følgende sæson.

**Format:**

* Første kamp spilles hjemme hos 2. Bundesliga-holdet
* Returkampen spilles hjemme hos Bundesliga-holdet
* Regler for udebanemål gælder ikke
* Hvis kampen er uafgjort efter 180 minutter, spilles der forlænget spilletid (2 x 15 minutter) og straffesparkskonkurrence (hvis nødvendigt)

**Kvalificerede hold:**

* Nummer 16 fra Bundesligaen
* Nummer 3 fra 2. Bundesliga

**Historie:**

Playoff-turneringen blev indført i 2009 som en del af en reform af det tyske ligasystem. Den første playoff-kamp blev spilles mellem Nürnberg og Energie Cottbus, som Nürnberg vandt med samlet 5-2.

**Betydning:**

Playoff-turneringen er yderst vigtig for begge hold. For Bundesliga-holdet er det en chance for at undgå nedrykning, mens det for 2. Bundesliga-holdet er en mulighed for at opnå oprykning til den øverste liga.