Pagasitikos

Europa - Venskabskampe 08/14 15:30 - Niki Volou v Pagasitikos L 15-0
Pagasitikos er en græsk fodboldklub med base i Volos, Thessalien. Klubben blev grundlagt i 1960 og spiller i øjeblikket i det græske tredje niveau, Gamma Ethniki. Pagasitikos' hjemmebane er Panthessaliko Stadion, som de deler med byrivalerne Nikaia.

Klubbens farver er blå og hvid, og deres logo er en pegasus, den mytologiske væsen med vinger. Pagasitikos er opkaldt efter Pagasitiske Bugt, som Volos ligger ved.

Klubbens historie har været præget af op- og nedture. De spillede i den græske Super League i sæsonerne 1971-72 og 1973-74, men blev sidenhen rykket ned til de lavere rækker. I 2018 vandt Pagasitikos Gamma Ethniki og blev forfremmet til Beta Ethniki, hvor de spiller i dag.

Pagasitikos har en stor tilhængerskare i Volos og omegn. Deres fans er kendt for deres passion og loyalitet over for holdet. Klubben har også et stærkt ungdomssystem, som har produceret flere lovende spillere i årenes løb.

I sæsonen 2022-23 vil Pagasitikos forsøge at rykke op i Super League 2, Grækenlands anden division. De vil være oppe imod stærke hold som Panathinaikos B, Levadiakos og AEL Larissa i kampen om oprykning.