MEF University

Leagues Played
Turkey Uni League 1
Turkey Uni League 12/29 10:00 - Nisantasi University v MEF University L 43-31
**MEF Üniversitesi Basketbol Takımı**

MEF Üniversitesi basketbol takımı, Türkiye'nin İstanbul şehrinde bulunan MEF Üniversitesi'ni temsil etmektedir. 2012 yılında kurulan takım, Türkiye Üniversiteler Basketbol Ligi (TÜBL) ve Türkiye Kupası'nda mücadele etmektedir.

Takım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen ve içinde 20 takımın yer aldığı 1. Lig'de mücadele ediyor. MEF Üniversitesi, 2021-22 sezonunda ligde beşinci sırada yer almayı başardı.

MEF Üniversitesi basketbol takımı, genç ve yetenekli oyunculardan oluşmaktadır. Takım, sahada hızlı ve hücum odaklı bir oyun tarzını benimsemektedir. Takımın antrenörü deneyimli koç Orhun Ene'dir.

MEF Üniversitesi, son yıllarda Türkiye Üniversiteler Basketbol Ligi'nde sürekli olarak üst sıralarda yer almaktadır. Takım, 2019 yılında Final Four'a kalmayı başardı ve Türkiye Kupası'nda da yarı final oynadı.

MEF Üniversitesi basketbol takımı, üniversiteyi hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda başarıyla temsil etmektedir. Takım, gelecekte de Türkiye'nin en iyi üniversite basketbol takımlarından biri olmayı hedeflemektedir.