Tyrkiet - 1 Lig 05/04 16:00 33 Eyupspor v Göztepe - View
Tyrkiet - 1 Lig 05/12 15:00 34 Göztepe v Bodrum BLD Spor - View

Wikipedia - Göztepe S.K.

Göztepe Spor Kulübü er en tyrkisk fodboldklub fra İzmir. Klubben spiller på nuværende tidspunkt i Süper Lig, den bedste række i Tyrkiet.

Göztepe Spor Kulübü, kendisini İzmir'de merkez üssü olarak belirleyen bir Türk spor kulübüdür. Kulüp, 1925 yılında Göztepe semtinde kuruldu ve futbol, basketbol, voleybol ve yüzme gibi çeşitli spor dallarında faaliyet göstermektedir.

**Futbol Takımı**

Göztepe'nin futbol takımı, Türkiye'nin en üst düzey futbol ligi olan Süper Lig'de mücadele etmektedir. Kulübün en büyük başarıları arasında, 1969-70 sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1969-70 sezonunda Süper Lig ikinciliği yer almaktadır.

**Taraftarlar**

Göztepe, Türkiye'de en çok taraftara sahip kulüplerden biridir. Kulübün taraftarları "Kırmızı-Sarı Ordu" olarak bilinir ve maçlarda takımlarını büyük bir coşkuyla desteklerler.

**Stadyum**

Göztepe, maçlarını Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynamaktadır. Stadyum, 25.035 seyirci kapasitesine sahiptir ve maç günlerinde Göztepe taraftarlarının yarattığı atmosfer oldukça etkileyicidir.

**Diğer Branşlar**

Futbolun yanı sıra, Göztepe basketbol, voleybol ve yüzme gibi diğer spor dallarında da başarılı takımlara sahiptir. Kulübün basketbol takımı Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde mücadele ederken, voleybol takımı Türkiye Erkekler Voleybol Süper Ligi'nde yer almaktadır. Yüzme takımı ise Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda düzenli olarak madalyalar kazanmaktadır.