Wikipedia - Calcio Catania

Calcio Catania er en italiensk fodboldklub fra byen Catania på Sicilien. Klubben blev grundlagt i 1908 og spiller sine hjemmekampe på Stadio Angelo Massimino. Den har tilbragt det meste af sin historie i den næstbedste italienske fodboldrække, Serie B. Catania spiller dog på nuværende tidspunkt i Serie C.

Den 2. februar 2007 gik flere fans fra Catania amok under det sicilianske lokalopgør mod Palermo, hvilket resulterede i, at kampen blev suspenderet i en halv time. Under disse optøjer mistede en politimand livet. Episoden betød, at klubben blev idømt en bøde og måtte spille resten af sæsonens hjemmekampe på neutral bane uden tilskuere.

Calcio Catania er en italiensk fodboldklub, der repræsenterer byen Catania på Sicilien. Klubben blev grundlagt i 1908 og spiller i øjeblikket i Serie C, den tredje bedste række i italiensk fodbold.

Catanias bedste placering i Serie A var en andenplads i sæsonen 1953-54. Klubben har også vundet Coppa Italia fire gange, senest i 1953.

Catanias hjemmebane er Stadio Angelo Massimino, der har plads til over 20.000 tilskuere. Klubbens farver er rødt og blåt, og deres kælenavn er "Elefanti" (elefanterne).